• Pratite nas na facebook stranici

  Pratite nas na facebook stranici

  Aktivnosti UPIPa Žepče  možete pratiti i na facebook stranici   Read More
 • Poziv članovima UPIP-a Žepče

  Poziv članovima UPIP-a Žepče

  S ciljem ažuriranja baze podataka o članstvu privrednih subjekata, pozivamo sve članove UPIP-a Žepče, da dođu osobno u naše prostorije kako bi Read More
 • 1
 • 2

Organski certifikat

 • Objavljeno u Tekstovi
 • Čitano 7786 puta

Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče nosilac je certifikata organskog uzgoja matičnjaka za kooperante i nosilac certifikata za organsku proizvodnju eteričnog ulja matičnjaka u destileriji Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče.  Od 2011. godine UPIP Žepče za kooperante koji se bave uzgojem ljekovitog bilja matičnjaka (Melissa Officinalis) osigurava certifikat organske proizvodnje kod certifikacijske kuće BeHaBioCert iz Sarajeva, kao i certifikacijske kuće Agri Bio Cert iz Hrvatske. Svake godine predstavnici certifikacijske kuće obilazi nasade kooperanata, prate njihove proizvodnje kao i proizvodnju eteričnog ulja matičnjaka u pogonu destilerije UPIP-a Žepče i na osnovu nalaza izdaje certifikat o organskom uzgoju i proizvodnji eteričnog ulja i hidrolata matičnjaka.


U zadnjim desetljećima u mnogim državama, kontinuirano su u porastu zainteresiranost potrošača za organsku hranu i zaštitu životne sredine što doprinosi bržem razvoju organske proizvodnje, prerade i distribucije hrane koji su po okolinu prijateljski ali i ekonomski isplativi i socijalno poželjni. Od 1992. g kada su stupili na snagu prvi propisi u ovoj oblasti pa do danas, sektor organske poljoprivrede je pokazivao prosječan godišnji rast od 25-30%, tako da je to jedan od sektora sa najvećom dinamikom rasta. Organski proizvedeni proizvodi na tržištu postižu više cijene i sve više su cijenjeni od strane potrošača.
UPIP Žepče će u suradnji sa svojim kooperantima i dalje raditi na širenju kooperantske mreže i povećanju poljoprivrednih površina koje se obrađuju po principima organske proizvodnje čime će doprinijeti i zaštiti životne sredine.

Galerija slika

Ocijeni
(0 glasova)
 • Zadnji put promjenjen četvrtak, 11 Februar 2016 07:41
 • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo

EU.jpg
NBR.png
SIF.jpg
link.jpg
norveska.gif
oxfam.jpg
plod.png
preda.jpg
sad1.jpg
teslic.jpg
vjeverica.png