Novo, hrskavi snack od jabuka

  • ponedjeljak, 05 Oktobar 2015 19:31
  • Objavljeno u Agrobiznis
  • Čitano 1677 puta

Jabuka je među najrasprostranjenijim vrstama voća; osvježavajuća, kiselo-slatkog okusa i svojstvene arome. "Jedna jabuka svaki dan tjera doktora iz kuće van." Tko ovo nije čuo, pročitao? Naravno, svi su čuli, ali je pitanje pridržavaju li se toga i pojedu li uistinu jabuku svaki dan?
Jabuka poboljšava probavu, a sadrži i mnoštvo korisnih tvari koje potiču rad imunološkog sustava, pomaže pri mršavljenju, onemogućuje taloženje masti u jetri i štiti od karcinoma.
Osim svježih jabuka, koje grickamo svaki dan, možemo pripremiti i sušene jabuke za onaj period godine kad jabuke nisu neposredno ubrane s drveta, već se čuvaju duži vremenski period u hladnjačama, pa gube važne sastojke, koje sačuvajte sušenjem.

Naravno, mnogi od nas su kroz hladne zimske periode probali i sušenu jabuku, ako ne u kompotu, onda sigurno u voćnim čajevima gdje je sušena jabuka neizostavan sastojak.

Danas u prostorijama UPIP-a Žepče, odjela Agroinkubator Žepče, priprema se za tržište sušena jabuka kao hrskavi snack. Motivacija je bila napraviti još jedan u nizu inovativnih proizvoda koji će te imati na svom jelovniku, a koji se može nuditi i djeci, gostima i svima onima koje volite i cijenite. Uvesti u jelovnik ovakvu namjernicu pripremljenu na malo drugačiji način, odlučujete se na zdraviji način prehrane što je vrlo važno za djecu. Masne, slane čipseve zamijenite zdravim, slatkim, hruskavim jabukama različitih okusa.

Ocijeni
(0 glasova)
  • Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 05 Oktobar 2015 19:44
  • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo