Kontrolori za organsku proizvodnju posjetili proizvođače ljekobilja

  • srijeda, 21 Oktobar 2015 09:17
  • Objavljeno u Agrobiznis
  • Čitano 1422 puta

Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče od 2008 godine prati proizvođače i prerađivače ljekovitog i aromatičnog bilja, a od 2012 godine neke od njih prati u organskoj proizvodnji kroz grupnu certifikaciju prema Uredbi Vijeća (EC) No 834/2007.

20.10.2015 godine, predstavnici certifikacijske kuće BeHaBIOCert iz Sarajeva u redovnoj godišnjoj posjeti, posjetili su proizvođače matičnjaka (Melissa Officinali) na području općina Žepče, Zavidovići i Maglaj, a koje u proizvodnji prati Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče.

Redovnom kontrolom utvrđene su činjenice na terenu, a proizvođači se nadaju produljenju organskog certifikata za svoje nasade. Nakon obilaska terena, predstavnici certifikacijske kuće obišli su i pogon za preradu ljekovitog i aromatičnog bilja koji je također organski certificiran.

Ocijeni
(0 glasova)
  • Zadnji put promjenjen srijeda, 21 Oktobar 2015 09:39
  • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo