Ministar Šarović u Briselo o potrebama korištenja fondova za poljoprivredu

  • utorak, 19 Januar 2016 08:55
  • Objavljeno u Agrobiznis
  • Čitano 1832 puta

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović jučer je u Berlinu prisustvovao sastanku ministarstava nadležnih za poljoprivredu Jugoistočne Europe, koji su organizirali povjerenik Europske komisije za poljoprivredu Fil Hogan i ministar poljoprivrede Njemačke Christian Schmidt.
Sastanku su prisustvovali ministri nadležnih ministarstava za poljoprivredu Jugoistočne Europe iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Kosova. Sastanak je održan u prostorijama Federalnog ministarstva hrane i poljoprivrede u Berlinu.
Na dnevnom redu su razmatrana pitanja regionalne suradnje u oblasti poljoprivrede, tom prilikom su razmijenjena iskustva od koristi za unapređenje i modernizaciju poljoprivredne proizvodnje, održivog razvoja ruralnih područja i iskorištenje pretpristupnih sredstava u zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u Europskoj uniji.

Ministri su predstavili stanje u poljoprivredi i ruralnim oblastima u svojim zemljama, izložili koncept aktualnih agrarnih politika koje se realiziraju, predstavili plan za naredni period, ali i prijedloge za inteziviranje i poboljšanje međusobne suradnje zemalja Zapadnog Balkana, te razmjenu iskustava u oblasti  poljoprivrede i razvoja ruralnih područja.

Ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirko Šarović je posebno potencirao aktivnosti na pripremi i izradi strateških dokumenata za razvoj poljoprivrede i ruralnih područja u BiH, ali i potrebu aktiviranja mehanizma korištenja IPARD pretpristupnih fondova Europske unije namijenjenih za podršku poljoprivredi i razvoju ruralnih sredina za period 2014-2020. godina.

Ocijeni
(0 glasova)
  • Zadnji put promjenjen utorak, 19 Januar 2016 09:01
  • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo