Tražite poslovnog partnera u EU

  • petak, 08 April 2016 12:31
  • Objavljeno u Novosti
  • Čitano 2140 puta

EEN mreža u BiH (Enterprise Europe Network), koja djeluje pri Vanjskotrgovinskoj komori BiH objavila mjesečni bilten ponude i tražnje poslovnih ponuda, odabranih inostranih kompanija za April/Travanj 2016.

EEN BiH PS 1 – April 2016
Švedska firma traži proizvođače ručno rađenih narukvica, ogrlica i prstenja. Firma nudi nakit inspiriran turskim narukvicama sa kamenom i upletenim tkaninama. Materijali koji se koriste za izradu nakita su bronza i srebro ili pozlata, zajedno sa poludragim kamenjem. Firma traži poslovnog partnera koji može proizvesti ručno rađeni nakit prema određenom dizajnu i mjerama. Od potencijalnog partnera se očekuje da se pobrine o cijelom proizvodnom procesu, uključujući identifikaciju i porijeklo poludragog kamenja, oplatu metala i sastavljanje nakita, pakovanje u kutije i/ili male kesice i prijevoz do Švedske. Također, od potencijalnog partnera će se zahtijevati da vidi uzorke prije nego se krene sa proizvodnjom.

EEN BiH PS 2 – April 2016
Turska firma specijalizirana za proizvodnju aluminijskih profila i aluminijskih dijelova za solarne sisteme traži kooperante koji mogu proizvesti aluminijske dijelove za solarne sisteme. Firma razvija aluminijski sistem i pruža usluge montaže u sektoru solarne energije. Turska firma nudi učinkovita rješenja za gotovo svaku poziciju u okviru fotonaponske i solarne energije na osnovu dugo-održivih sistemskih rješenja. Firma nudi visokokvalitetne proizvode, pouzdane usluge i ima dobru reputaciju na tržištu. Od potencijalnog partnera se očekuje da proizvodi tražene aluminijske dijelove za solarne sisteme. Također, od potencijalnog partnera se očekuje fleksibilnost, pouzdanost i da ima iskustva u navedenoj oblasti.

EEN BiH PS 3 - April 2016
Francuska firma koja se bavi uvozom ambalaže za hranu i distribucijom plastičnih posuda za jogurt francuskim poljoprivrednicima i mljekarima, traži nove dobavljače, koji mogu proizvesti od 30 do 70 miliona posudica sa aluminijskim poklopcima na godišnjem nivou, po ugovoru o proizvodnji. Firma također prodaje i plastične posude za sir i vrhnje, a traži i dobavljače aluminijskih poklopaca. Potencijalnom partneru predlaže da se plastične posude za jogurt prilagode – veličina posuda je standardna, ali farmeri i mljekari mogu birati logotip, naziv, boju, dizajn… Francuska firma također pomaže poljoprivrednicima i mljekarima da kreiraju print i atraktivnu naljepnicu. Plastične posude moraju biti izrađene od termički čistog polipropilena (PP). Potencijalnom partneru se nudi ugovor o proizvodnji. (Informacije o traženom standardu veličine i težine dostupne na upit).

EEN BiH PS 4 - April 2016
Holandska firma traži proizvođače delikatesnih proizvoda visokog kvaliteta, posebno bezglutenskih proizvoda, sirupa od kafe, keksa, slatkih i slanih proizvoda koji se uklapaju u njihov portfolio proizvoda. Firma se bavi distribucijom gurmanskih proizvoda. Ovi proizvodi su različiti od ostalih postojećih prehrambenih proizvoda jer su autentični (prave se u malim količinama, probrani…) i imaju zanimljiv izgled (i proizvod i ambalaža). Potencijalni partner mora biti proizvođač traženih visokokvalitetnih proizvoda. Nije neophodno da proizvodi budu organski sve dok proizvođač radi po principima holandske firme. Također, preferiraju se proizvodi bez konzervansa, visoke klase, koji se mogu naći u supermarketima. Holandska firma radi samo na osnovu ekskluzivnosti.

EEN BiH PS 5 - April 2016
Hrvatska kompanija čija je osnovna djelatnost mašinska obrada (struganje, zavarivanje, gvožđarija) nudi usluge zastupništva i prodaje proizvoda usko vezanih za njihovu osnovnu djelatnost na hrvatskom tržištu. Firma ima dugogodišnje iskustvo i uključena je u serijsku proizvodnju dijelova za druge hrvatske kompanije. Proizvodi koji su proizvedeni primjenom jedne od metoda obrade metala imaju prednost, ali hrvatska kompanija, također, može predstavljati proizvode koji nisu predstavljeni na tržištu metala i obrade metala.

EEN BiH PS 6- April 2016
Bugarska firma koja se bavi distribucijom i prodajom namještaja za kupatila nudi usluge trgovačkog posredništva. Firma ima višegodišnje iskustvo u oblasti uvoza, distribucije i prodaje kupatilskog namještaja i opreme (pločice, tuš kabine, saune, kade, slavine za kupatila i kuhinje…). Firma potencijalnom partneru može pružiti transport i ponuditi komercijalni ili ugovor o distribuciji. Firma svojim klijentima nudi profesionalne konzultantske savjete. Glavne prednosti bugarske firme su pouzdanost, dobra tržišna pozicija, iskustvo i uključenost u transnacionalnoj suradnji, može da djeluje kao uvoznik, distributer, predstavnik. Od potencijalnog partnera se očekuje pouzdanost, da proizvodi visokokvalitetne proizvode koji ispunjavaju evropske standarde.

EEN BiH PS 7- April 2016
Francuska firma koja se bavi maloprodajom i veleprodajom kućne opreme, traži evropske dobavljače i/ili proizvođače opreme i pribora za kupatila, u cilju proširenja asortimana proizvoda i distribucije navedenih proizvoda na francuskom tržištu. Firma je zainteresirana za proizvode kao što su: držači za tuš, šipke, crijeva, držači za sapune… Primarni cilj francuske kompanije je da proširi katalog sa novim inovativnim proizvodima koje bi mogla ponuditi privatnom i javnom sektoru. Od potencijalnog partnera se očekuje da ima iskustvo u međunarodnoj trgovini, a prednost imaju proizvodi sa certifikatima ACS (Attestation de Conformité Sanitaire/Sanitary Conformity Certification) i NF (Norme Française/certification mark by the French standards organization). Takođe, prednost imaju mala preduzeća, dobavljači/proizvođači koji nisu zastupljeni na francuskom tržištu.

EEN BiH PS 8 – April 2016
Grčka firma koja se bavi prodajom kuhinjskog namještaja, dječjeg namještaja i plakara za spavaće sobe, nudi franšize i komercijalni ili ugovor o distribuciji proizvođačima dječjeg namještaja. Firma ima dugogodišnje iskustvo i dobru poziciju na tržištu. Od potencijalnog partnera se očekuje da nudi moderan dječji namještaj, dobrog kvaliteta, izrađen od ekoloških (netoksičnih) materijala, koji se koriste za izradu dječjeg namještaja.

EEN BiH PS 9 - April 2016
Rumunjska firma traži proizvođače/distributere hrane za medicinske svrhe kako bi upotpunila svoj portfolio proizvoda. Firma je zainteresirana da pronađe partnere koji su otvoreni za prilagođavanjem proizvoda i privatne marke. Potencijalnom partneru se nudi dugoročna suradnja pod ugovorom o distribuciji. Firma trenutno distribuira prehrambene proizvode za medicinsku upotrebu koje nabavlja iz Luksemburga i SAD-a (barove, variva, peciva, razne grickalice itd.) i nisu zainteresirani za dodatke prehrani, već samo za proizvode za terapijsku upotrebu. Traženi proizvodi treba da budu prirodni, bogati hranljivim materijama i bioaktivnim jedinjenjima, proteinima, vlaknima, vitaminima, mineralima, sa veoma malo zasićenih masti, kalorija i ugljenih hidrata. Proizvodi moraju biti u skladu sa Uredbom (EU) Br. 609/2013. Potencijalni partner treba da obezbjedi dokaz o medicinskoj prednosti različitih proizvoda. Također, traži se da uzorci budu dostupni.

EEN BiH PS 10- April 2016
Mađarska kompanija koja se bavi proizvodnjom i prodajom ulja ekstraktiranog iz ljekovitog bilja, te dodataka ishrani u skladu s mađarskim zakonima i propisima, je u potrazi za evropskim proizvođačima hladno presovanog biljnog ulja. Proizvodi su bez konzervansa, aditiva i boja. Više od polovine njihovih proizvoda se radi po posebnom receptu, a oni su kompleksni dodaci ishrani. Od potencijalnog partnera se očekuje da je proizvođač hladno presovanog biljnog ulja, čija je proizvodnja na istom nivou kvaliteta kao i mađarske kompanije. Poželjni su certifikati kao što je HACCP i certifikat Nacionalnog naučnog instituta za ispitivanje hrane i prehrane.

Ukoliko ste zainteresirani za neku od objavljenih ponuda, ovdje možete preuzeti prijavni obrazac i upute.

Ocijeni
(0 glasova)
  • Zadnji put promjenjen petak, 08 April 2016 12:37
  • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo