Tražite poslovnog partnera u EU

  • Objavljeno u Novosti
  • Čitano 1845 puta

EEN mreža u BiH (Enterprise Europe Network), koja djeluje pri Vanjskotrgovinskoj komori BiH objavila mjesečni bilten ponude i tražnje poslovnih ponuda, odabranih inostranih kompanija za Juli - August 2016.

EEN BiH PS 1 – Juli /August 2016
Britanska firma koja se bavi dizajniranjem inovativnih i zaštitnih torbi za aktivne sportove (torbe za dasku za surfanje, torba za vesla, tora za golf opremu) je u potrazi za proizvođačima sportskih torbi. Ova firma posjeduje dugogodišnje iskustvo te je zainteresirana za OEM (proizvođače originalne opreme) iz Istočne Evrope. Firma koristi jedinstvenu kombinaciju materijala koji pružaju zaštitu opreme i lako se šije. Od potencijalnog partnera se očekuje sposobnost pri izradi velikih torbi koje mogu biti veličine od 1,4m duge i 0,3m široke i od 3,5m duge i 0,7 m široke. Očekuje se proizvodnja od 3.000 torbi godišnje.

EEN BiH PS 2 – Juli/August 2016
Švedska firma koja je specijalizirana za dizajniran je i proizvodnju švedskih cipela (klompi) je u potrazi za partnerima kako bi proširili svoj asortiman i koji su zainteresirani za potpisivanje ugovora o proizvodnji. Glavno tržište švedske firme su skandinavske zemlje, kao i brojne američke i evropske zemlje. Od potencijalnog partnera se očekuje da izrađuje obuću od različitih materijala kao što su npr: drvo, koža ... kao i iskustvo u proizvodnji istih. Firma je zainteresirana za dugoročnu suradnju i insistira da proizvodi budu izrađeni od 100% prirodnog materijala. Ova firma pored toga želi da proširi svoj proizvodni asortiman gotovim proizvodima. Također traži i dobavljače materijala za izradu klompi.

EEN BiH PS 3 - Juli/August 2016
Francuska firma (agent) koja je specijalizirana za prodaju prehrambenih proizvoda nudi posredničke usluge za evropske proizvođače. Ova firma je u potrazi za stranim kompanijama koje proizvode mesne prerađevine za restorane, mesnice, keteringe.... Firma već surađuje sa velikim brojem kompanijama koje se bave keteringom kao i mnogim hotelima i restoranima. Od potencijalnog partnera se očekuje proizvodnja visokokvalitetnih mesnih prerađevina za prodaju na francusko tržište.

EEN BiH PS 4 - Juli/August 2016
Holandski proizvođač materijala za podove je u potrazi za novim dobavljačima kako bi proširili svoj portfolio. Ova firma je zainteresirana za potpisivanje distribucijskog ugovora. Firma se bavi online veleprodajom podne opreme čije su cijene kreću od 15 do 25 eura po kvadratnom metru. Firma proizvodi laminate, parkete i posjeduje stručne radnike koji ugrađuju podove. Shodno njihovoj online (elektronskoj) marketinškoj strategiji i uslugama u kombinaciji sa novim partnerstvima, firma očekuje minimalni obrt od 1,000,000 eura naredne 3 godine. Potencijalni partner može biti proizvođač podnog materijala koji bi dostavio inovativne i visokokvalitetne materijale.

EEN BiH PS 5 - Juli/August 2016
Bugarski proizvođač namještaja za domove, kancelarije, restorane, kafiće, barove, hotele ..... je u potrazi za proizvođačima materijala za svoje proizvode kako bi sklopili ugovor o proizvodnji. Firma je osnovana 1992 godine i posjeduje veliku reputaciju kao proizvođač jedinstvenog dizajna i kvalitete. Svi materijali koji se koriste u izradi namještaja su prošli neophodne testove evropskih standarda. Firma je u potrazi za dobavljačima materijala kao što su:
- drvo (laminati, daske srednje i visoke gustine, hrast, drvo trešnje i oraha)
- metal (čelik u obliku štapa, tube, aluminij);
- staklo i plastika;
- trska i pruće;
- poliuretanska pjena; -tapacirung; - prirodna vuna;- tekstilni materijali; - prava i eko koža;
Od potencijalnog partnera se očekuje izrada manje količine materijala koji su izdržljivi, otporni, kvalitetni i zadovoljavaju evropske standarde.

EEN BiH PS 6 - Juli/August 2016
Češka firma koja se bavi dizajnom namještaja je u potrazi za proizvođačima namještaja, poslovnim partnerima, dobavljačima fotelja, trosjeda, sofa... Firma je sposobna da sama proizvede i dizajnira namještaj, ali ima želju da vidi dizajn i drugih partnera. Namještaj mora biti izrađen od visokokvalitetnog materijala. Od potencijalnog partnera se očekuje da posjeduje iskustvo u proizvodnji i koji su sposobni izraditi namještaj po nacrtima i u manjim količinama, kao i da ponude idealna rješenja.

EEN BiH PS 7 - Juli/August 2016
Poljski proizvođač odjeće za žene je u potrazi za proizvođačima materijala, opreme za šivenje i printanog tekstila radi sklapanja ugovora o proizvodnji. Firma je osnovana 2010.godine i prepoznatljiva je po proizvodnji ženskih bluza, pantalona, suknji, jakni, haljina i kaputa. Proizvodi se mogu naći na poljskom, njemačkom, belgijskom, norveškom i češkom tržištu. Ova firma je nagrađivana brojnim nagradama, a proizvodi su izloženi na raznim online portalima i prestižnim modnim žurnalima. Firma je u potrazi za partnerima koji proizvode –materijale - visokokvalitetnu vunu, pamuk, kožu, svilu, lan, sintetiku, materijale pogodne za printanje, - proizvodi za šivenje; konci,trake , dugmad, čiška, rajsferšluse.

EEN BiH PS 8 - Juli/August 2016
Belgijska firma koja kroz veliki spektar aktivnosti djeluje kao agent u modnoj i tekstilnoj industriji i industriji kućnih proizvoda, traži nove dobavljače. Osnovna djelatnost firme je predstavljanje velikih fabrika malim firmama širom svijeta i nalaženje potrošača brendova u Belgiji, Francuskoj, Brazilu. Proizvodi mogu biti tekstilni, kožni, kao i sve vrste visokokvalitetnih i luksuznih proizvoda, kao što su odjevni predmeti, pribor za muškarce i žene (kožna roba, nakit), modni detalji za dekoraciju (prekrivači, jastuci).

EEN BiH PS 9 - Juli/August 2016
Mala konzultantska britanska firma sa velikim iskustvom i znanjem iz oblasti proizvodnje od masivnog drveta koja radi sa velikim brojem dizajn studija, traži nove dobavljače proizvoda od masivnog drveta. Od potencijalnih partnera se očekuje da imaju iskustvo u proizvodnji namještaja i drugih proizvoda/drvenih posuda za kućnu upotrebu. Tipične tražene mogućnosti uključuju CNC tokarenje drveta, testerisanje, oblikovanje i obradu. Serije isporuke bi bile relativno male (500-1000 komada), a od potencijalnih partnera se očekuje da pokažu spremnost za proizvodnju “neuobičajeno” dizajniranih proizvoda. Firma nudi ugovore o proizvodnji i podugovaračkim aktivnostima.

EEN BiH PS 10 - Juli/August 2016
Hrvatska firma koja djeluje na polju metalurgije specijalizirana je za proizvodnju metalnih proizvoda nudi usluge distribucije stranim partneri ma. Osnovne aktivnosti kompanije su: proizvodi napravljeni od kovanog željeza (kao što su cijevi- četvrtaste, trouglaste, ugaone), nehrđajućeg čelika, aluminija, cinka sa obojenim metalom (ploče, cijevi) i ostali metalni proizvodi (brave, cilindri i ručke). Ova firma se također bavi uvozom, izvozom i veleprodajom nudeći posredničke usluge (firma može djelovati kao predstavnik za potencijalne klijente radi prodaje njihovih metalnih proizvoda). Od potencijalnog partnera se očekuje iskustvo, profesionalnost, pouzdanost i potreba za predstavništvom na hrvatskom tržištu.

Ukoliko ste zainteresirani za neku od objavljenih ponuda, ovdje možete preuzeti prijavni obrazac i upute.

Ocijeni
(0 glasova)
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo