Tražite poslovnog partnera u EU

  • ponedjeljak, 26 Septembar 2016 12:13
  • Objavljeno u Novosti
  • Čitano 1392 puta

EEN mreža u BiH (Enterprise Europe Network), koja djeluje pri Vanjskotrgovinskoj komori BiH objavila mjesečni bilten ponude i tražnje poslovnih ponuda, odabranih inostranih kompanija za Septembar/Rujan 2016.

EEN BiH PS 1 – Septembar 2016
Veliki njemački proizvođač raznih vrsta stolica visokog kvaliteta za kancelarije i zgrade, različitog cjenovnog ranga - od jeftinih do luksuznih je u potrazi za proizvođačima/dobavljačima dijelova od iverice i zaobljenih dijelova od iverice, koji može proizvoditi sjedalni dio stolice, naslonjače i sjedišta visokog, srednjeg i jednostavnog kvaliteta (A, B i C kvaliteta). Posebno su mu interesantni partneri koji su aktivni u cijelom proizvodnom procesu (obezbjeđivanje trupaca i uklanjanje kore, proizvodnja iverice i isijecanje oblika i presovanje dijelova od iverice u skladu sa specifikacijom i crtežima). Od potencijalnog partnera se očekuje dugoročna suradnja sa mogućnošću uvećavanja proizvodnje vremenom pod ugovorom o proizvodnji, posjedovanje FCS certifikata, da proizvodi dijelove iverice prilagođene potrebama njemačke kompanije, koja bi obezbijedila potrebne alate i kalupe. Njemačka kompanija je spremna da pruži tehničku pomoć partneru u cilju postizanja potrebnog kvaliteta.

EEN BiH PS 2 – Septembar 2016
Francuska zanatska kompanija specijalizirana za drveni namještaj i kućne dekoracije, renoviranje i preoblikovanje, traži dobavljače za namještaj od sirovog drveta. Kompanija bi proizvode nakon isporuke farbala i personalizirala. Ona ima jaku mrežu partnera i klijenata, kao i rastuću tražnju za svojim personaliziranim proizvod ima. Zainteresirana je za nabavku svih vrsta namještaja, velikih i malih dijelova namještaja (stolice, stolovi, kafe stolovi, noćni stolčići, komode itd.), ali joj je hitno potreban dobavljač dječjih drvenih i pletenih stolica u velikim količinama po konkurentnim cijenama. Firma je spremna da radi pod podugovaračkim ugovorom sa partnerima koji su u mogućnosti da isporučiti traže ne proizvode. Od potencijalnog partnera se očekuje da posjeduje veliki kapacitet proizvodnje namještaja od sirovog drveta, a posebno dječjih drvenih i pletenih stolica. Također se očekuje da partner ima katalog proizvoda koji omogućavaju francuskoj kompaniji da odgovori na specifične zahtjeve klijenata.

EEN BiH PS 3 - Septembar 2016
Rumunjska kompanija, iz Transilvanije, je specijalizirana za ponudu kupcima na unutrašnjem tržištu sljedećih kategorija poljoprivrednih proizvoda: sjemena (sjeme povrća, cvijeća, aromatičnog bilja, hrane za stoku, ratarskih kultura, trave, također i lukovice cvijeća i sadni materijal, kao npr. krumpir, luk itd), pesticida, đubriva, baštenskih alata itd. Kompanija je zainteresirana za pronalazak inostranih proizvođača spomenutih proizvoda radi širenja ponude. Od potencijalnog partnera se očekuje da je aktivan u oblasti proizvodnje poljoprivrednih proizvoda posjedovanje iskustva sa hortikulturama, ratarskim kulturama, đubrivom i pesticidima. Također bi partner (proizvođač sjemena, pesticida i đubriva) trebao biti certificiran i u mogućnosti da prodaje poljoprivredne proizvode u EU. Poželjno je prethodno iskustvo u trans-nacionalnoj suradnji.

EEN BiH PS 4 - Septembar 2016
Francuska kompanija koja se bavi dizajnom elektromotora i generatora traži podugovarače u istom sektoru. Ova kompanija pravi proizvode sa različitim opcijama prilagođene zahtjevima kupaca i želi proširiti rješenja i stručnost. Kompanija nudi tehničke usluge i suradnju visokog nivoa u sektoru elektromagnetne, termalne i mašinske analize i projektiranja kako konvencionalnih tako i nekonvencionalnih električni h motora i generatora i traži podugovarača sa komplementarnim proizvodima i/ili stručnosti i/ili tehničkim i inženjerskim rješenjima na sljedećim poljima: elektromagnetizam, termalni aspekti, elektronika, kontrola (upravljanje), mehanika fluida i čvrstih tijela, integracija sistema i opća elektrotehnika. Budući potencijalni partner bi radio u oblasti električnog pogona ili elektromagnetnih rješenja kao podugovarač. Potrebno je da posjeduje znanje u sljedećim oblasti ma: inženjering i dizajn, upravljanje projektima, konzalting i podrška patentima, karakterizacija mekog feromagnetnog materijala, u oblastima elektromagnetne, termalne i mašinske analize i dizajna konvencionalnih i nekonvencionalnih električnih motora i generatora.

EEN BiH PS 5 - Septembar 2016
Rumunjska kompanija specijalizirana za centralno grijanje traži dobavljače u građevinskom sektoru radi zaključivanja ugovora o distribuciji usluga - suradnik u građevinskoj industriji (oprema) kao što je centralno grijanje. Kompanija radi u građevinskom sektoru od 2007. godine, a uglavnom se bavi izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada. Misija kompanije je da pruži građevinske usluge koje su sigurne i za ljudski faktor i za okolinu u skladu sa pravnim i regulatornim zahtjevima. Djelatnost kompanije se odvija u moderno opremljenom prostoru sa suvremenom opremom posljednje generacije. Zbog svog angažmana u više nacionalnih suradnji traži poslovnu suradnju sa dobavljačem/proizvođačem centralnog grijanja radi povećanja svoje konkurentnosti na tržištu. Kompanija je na raspolaganju za zaključenje ugovora o distribuciji usluga. Zahtjevi za partnera: kompanije sa iskustvom u instalaciji i materijalima koji se koriste na terenu; kvalificirani ljudski resursi i sa relevantnim iskustvom na terenu; veća fleksibilnost; individualno prilagođavanje usluga/proizvoda potrebama kupaca; certificiran sistem upravljanja (kvaliteta, životna sredina, zaštita na radu itd); (Centralno grijanje - ova oprema je namijenjena proizvodnji tople vode za domaćinstvo i toplote za grijanje. Mora biti priključena na mreže za grijanje i distribuciju hladne vode, kompatibilna s a njihovim mogućnostima i jačinom, dizajnirana za postavljanje na zid.)

EEN BiH PS 6 - Septembar 2016
Grčka kompanija iz Atika regiona sa više od 70 godina iskustva traži novog dobavljača u metalnom sektoru - limovi. Kompanija se specijalizirala za proizvodnju čeličnih konstrukcija kao što su krovne noseće konstrukcije, fasade, vrata, čelični ramovi, pregrade, vatrogasne zavjese itd. Kompanija je izgradila snažnu mrežu u Grčkoj, na Kipru i u Saudijskoj Arabiji i želi povećati proizvodni položaj preko podugovaračkih ugovora, te raditi zajedno sa dobavljačima i naći adekvatne kupce za njih. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u ovoj oblasti proizvodnje grčka kompanija će moći uspostaviti stabilnu i profitabilnu suradnju. Potencijalni partner bi trebao imati dugogodišnje iskustvo u preradi lima, biti specijaliziran za certificirane proizvode čeličnih konstrukcija (krovne noseće konstrukcije, fasade, vrata, čelične ramove itd.) u skladu sa aktualnim evropskim kodovima i nacionalnim normama. Partner bi trebao biti u stanju da proizvodi po zahtjevu klijenta u velikim količinama , visoko kvalitetne proizvode od lima, koji ispunjavaju propise standarda kvaliteta. Dalje se traže preciznost i isporuke u dogledno vrijeme.

EEN BiH PS 7 - Septembar 2016
Renomirana francuska zanatska kompanija koja se specijalizirala za projektiranje i razvoj ručno rađenih proizvoda od željeza, jedinstvenih i prilagođenih tradicionalnih i suvremenih komada kao što su kapije, barijere, nadstrešnice itd. traži dobavljače gotovih proizvoda (kapije, barijere, nadstrešnice), kao i komponenti od kovanog gvožđa, za on-line prodavnicu. Također traži dobavljače kovačkog pribora i alata. Na početku planira manje narudžbe kako bi testirala tržište. Predlaže svoje distributerske usluge partnerima, ali je zainteresirana i za suradnju kroz podugovarački ili proizvodni ugovor sa dobavljačima koji mogu proizvoditi proizvode na zahtjev, na osnovu specifikacije klijenta. Od podugovornih i li proizvodnih partnera očekuje se poznavanje rada sa CAD (computer Aided Design) crtežima, kada je u pitanju suradnja na projektima klijenta.

EEN BiH PS 8 – Septembar 2016
Kompanija iz Velike Britanije bavi se uvozom na veliko i distribucijom prehrambenih proizvoda i pića i traži kompanije koje posluju sa mediteranski m voćem i povrćem, a koje su zainteresirane za širenje poslovanja i na tržište Velike Britanije. Britanska kompanija nudi niz usluga pored proste distribucije u Velikoj britaniji, uključujući pakovanje, etiketiranje, flaširanje, pomoć kod tehničke i zakonske usklađenosti proizvoda, brendiranje, strategije lansiranja proizvoda i marketing i dr. Od potencijalnih partnera se očekuje da imaju prethodno iskustvo u izvozu voća i povrća.
 
EEN BiH PS 9 - Septembar 2016
Kompanija iz centralne Poljske, koja se bavi kvalitetnim dizajnerskim proizvodima kao što su unutrašnje osvjetljenje (zidne lampe, podne lampe, vanjske lampe i dr) i namještaj (stolice, fotelje od kože ili PU kože, ratana i tkanina, sto, stolovi od metala, stakla, drveta i ratana) je u potrazi za proizvođačima, prerađivačima i dizajneri ma iz EU koji nude kvalitetne proizvode za dizajn enterijera kao što su namještaj, osvjetljenje (rasvjeta) i dekoriranje stambenog prostora, kako bi im ponudila usluge distribucije. Svi proizvodi kompanije su dizajnirani i napravljeni od materijala velikog kvaliteta kao što su: čelik, staklo, bakar, mesing i mango drvo, tikovina, bambus i dr. Kompanija traži: najbolji suvremeni i minimalni dizajn širom Evrope; moderan stil namještaja, rasvjetu, namještaj i dekoracije u skandinavskom stilu. Što se tiče dijelova svjetiljki kompanija je zainteresirana za proizvode koji su kompatibilni sa sijalicama energetske klase A+, A++, A, B, C, D i imaju CE oznaku o usuglašenosti.

EEN BiH PS 10 - Septembar 2016
Britanska firma traži iskusnog proizvođača poštanskih sandučića koji ima certifikat 9001, koji može proizvoditi ormare, kućišta i komponente od lima, po specifikaciji kompanije i zajednički prilagoditi ili optimizirati prototip u proizvode s spremne za tržište. Britanska kompanija je razvila i patentirala niz sigurnih poštanskih sandučića (za pisma i dr. poštu) pod sopstvenim brendom, promjenom tradicionalnog dizajna ove vrste proizvod a. Proizvodi ove kompanije imaju siguran dizajn, lagani su za održavanje i oslanjaju se na sile gravitacije u izbjegavanju ulaska tečnosti u sanduče. U izradi se koristi jak čelik koji pruža zaštitu i od opasnosti u čvrstom stanju. Proizvodi su također dalje obezbjeđeni od krađe. Kompanija traži suradnika za duži niz godina. Od potencijalnog partnera – proizvođača se očekuje da ima sposobnost laserskog sječenja, štancovanja, savijanja, zavarivanja, zakivanja, montaže, nanošenja praha, do finalnog podsklopa i pakovanja. Također bi partner trebao obezbjediti dokaz o uspješnom relevantnom iskustvu u proizvodnji.

Ukoliko ste zainteresirani za neku od objavljenih ponuda, ovdje možete preuzeti prijavni obrazac i upute.

Ocijeni
(0 glasova)
  • Zadnji put promjenjen utorak, 27 Septembar 2016 07:24
  • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo