Projekt Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče “Zeleno zapošljavanje” odobren za financiranje iz sredstava EU

  • utorak, 28 Mart 2017 10:17
  • Objavljeno u Novosti
  • Čitano 1899 puta

Grantove u ukupnom iznosu od 3 miliona eura dobilo je 15 novoosnovanih lokalnih partnerstava za zapošljavanje koja će u naredne dvije godine biti odgovorna za povećavanje zapošljivosti putem prekvalifikacije skoro 2.000 osoba u 22 općine, stvaranje najmanje 620 novih radnih mjesta, te za reformu tržišta rada u njihovim zajednicama.
Međunarodna organizacija rada (ILO) provodi projekt i savjetovat će i pružati podršku lokalnim partnerstvima tokom cijelog projekta. ILO će partnerstvima pružiti svoju ekspertizu u vođenju reforme tržišta rada kao i osmo-faznu tehničku podršku u uspostavljanju održivih i partnerstvom vođenih lokalnih okvira za zapošljavanje i u provođenju aktivnih mjera na tržištu rada.
Evropska unija obezbjedila je 4 miliona eura za LEP projekt, kojeg provodi ILO. Projekt je dio 19 miliona vrijednog EU Programa za lokalni razvoj i zapošljavanje kojeg provode UNDP, GIZ i ILO.
Jedan od projekata koji se našao na listi 15 lokalnih partnerstava čiji su projekti odobreni za financiranje našao se i projekt  pod nazivom „Zeleno zapošljavanje“ Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče (UPIP). Projekt će se implementirati u suradnji sa Razvojnom agencijom Zavidovići, Službom za zapošljavanje ZDK, Privrednom komorom FBiH, Općinom Zavidovići, Udruženjem „Agro-Dolina“, Opštom poljoprivrednom zadrugom „AGROFARM“ Žepče, Firma Funghi Frutti d.o.o. i Centrom za edukaciju Široki Brijeg. Projektne aktivnosti će se provoditi na području Općine Zavidovići. Fokus projekta je  zapošljavanje u sektoru agrobiznisa - poljoprivredne proizvodnje za poznatog kupca kroz formiranje održivih porodičnih/obiteljskih gazdinstava.

Ocijeni
(0 glasova)
  • Zadnji put promjenjen srijeda, 05 April 2017 23:17
  • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo