Pokrenuta preradbena jedinica

  • ponedjeljak, 17 Septembar 2018 09:23
  • Objavljeno u Novosti
  • Čitano 1283 puta

U okviru projekta „ZELENO ZAPOŠLJAVANJE“ 14.09.2018. upriličena je svečanost pokretanja preradbene jedinice Poslovnog inkubatora Zavidovići. Instalirana je oprema za preradu voća, povrća i ljekovitog i aromatičnog bilja, koja je na raspolaganju korisnicima projekta.
Na navedenom događaju, prisutnima je predstavljen projekt i postignuti rezultati, te planovi za naredni period implementacije. Prisutnima su se ispred projekta obratili gđa. Mira Jović, izvršna direktorica UPIP-a Žepče projekt menadžer projekta i gdin. Aldin Šušić, direktor razvojne agencije Zavidovići projekt asistent.

Projekt je proizašao iz potreba iskazanih sa terena. Svjesni smo cjelokupnog stanja kada je u pitanju privreda u našoj zemlji, ali i činjenice da „mali proizvođač“ nije u mogućnosti da sam danas vodi tržišnu utakmicu. Iz tog razloga smo na osnovu stečenih znanja, iskustava i primjera dobre prakse kada je u pitanju organiziranje i umrežavanje aktera iz istog djelokruga rada zajednički i kreirali projekt „ZELENO ZAPOŠLJAVANJE“, kako bi aktivirali dostupne infrastrukturne i ljudske resurse, te ih stavili u funkciju kreiranja preduvjeta za razvoj „malog proizvođača“-odnosno njegovog gazdinstva kao ključnog i osnovnog faktora razvoja sektora agrobiznisa.

Prisutnima su se također obratili i načelnik općine Zavidovići, te Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK i Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, koji pozdravljaju i podržavaju aktivnosti koje su provedene u okviru projekta.

Projekt „ZELENO ZAPOŠLJAVANJE“, u partnerstvu implementiraju Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče (nosilac implementacije projektnih aktivnosti), sa projektnim partnerima: Razvojnom agencijom Zavidovići, Općinom Zavidovići, Službom za zapošljavanje ZDK - Biro rada Zavidovići, Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH, P.U. Centrom za obrazovanje odraslih, Udruženjem poljoprivrednih proizvođača „Agro-Dolina“ Zavidovići, Opštom poljoprivrednom zadrugom „Agrofarm“ Žepče i Frutti-Funghi“ d.o.o. Zavidovići.
Projekt „ZELENO ZAPOŠLJAVANJE“ je financiran od strane Evropske unije i implementira se u okviru projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH“, koji je dio programa Evropske unije za lokalni razvoj i zapošljavanje.

Ocijeni
(0 glasova)
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo