U sloveniji zabilježen slučaj "kravljeg ludila"

  • petak, 25 Septembar 2015 12:56
  • Objavljeno u Agrobiznis
  • Čitano 1541 puta

Na poljoprivrednom imanju blizu Novog Mesta u Sloveniji potvrđena je sumnja na postojanje goveđe spongiformne encefalopatije, u narodu poznatije kao kravlje ludilo.

Do tog rezultata se došlo postmortalnim testom tkiva goveda starog 12 godina, potvrdila je slovenska veterinarska uprava.

To je prvi registrirani slučaj sumnje na tu bolesti u Sloveniji nakon 2007. godine, a test je izveden u okviru redovnog monitoringa radi suzbijanja ove bolesti.

Zbog sumnji na opaku bolest u Sloveniji će biti napravljen još jedan test, pa ako i on bude pozitivan tkivo će biti poslano na dodatnu analizu u laboratorij u Velikoj Britaniji.

Ocijeni
(0 glasova)
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo