Korisnicima dodjeljene sadnice matičnjaka

  • ponedjeljak, 21 Septembar 2015 20:08
  • Objavljeno u Agrobiznis
  • Čitano 1933 puta

U Tesliću podjeljene sadnice matičnjaka (Melissa Officinalis) za odabrane korisnike projekta ECO FOOD TURA kojeg financira EU iz IPA sredstava kroz program prekogranične suradnje Hrvatska-BiH. Projekt implementira Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče sa partnerom u BiH Opštinom Teslić, i partnerima u RH Razvojnom agencijom Vjeverica iz Drenovaca, Poljoprivrednim fakultetom iz Osjeka, Razvojnom agencijom Hrast i OŠ Ivan Meštrović Drenovci.

Sadnice će biti posađene na površini od 10.000 m2, navedena površina će biti eksperimentalna i služit će kao „poligon“ za obuku korisnika i drugih zainteresiranih uzgaivača na ovom područiju. Osim sadnog materijala korisnici će biti educirani o sakupljanju, uzgoju i preradi ljekovitog bilja, dok se u narednoj godini očekuje uspostava Agrobiznis inovacijsko-edukacijskog centra te nabavka opreme za preradu (multifunkcionalna sušara i destilator za proizvodnju eteričnih ulja).

Ocijeni
(0 glasova)
  • Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 21 Septembar 2015 20:34
  • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo